Menu

Alertă în aer, la Aeroportul Internațional Chișinău! Un avion cu 173 de pasageri la bord a fost întors din drum, la doar câteva minute de la decolare

Alertă pe aeroportul Internațional Chișinău. Un avion cu 173 de pasageri la bord a aterizat forțat la scurt timp după decolare. Aeronava de pe cursa Chișinău-Sharm el-Sheikh a fost nevoită să facă cale întoarsă după ce piloții au depistat o problemă la sistemul de presurizare. Din fericire, piloții au aterizat fără nicio complicație și nimeni nu a avut de suferit.

Avionul a decolat de pe aeroportul Internațional Chișinău ieri, la ora 09:00 dimineața. După câteva minute, piloții au primit o alarmă precum că există o defecțiune la sistemul de presurizare, ceea ce nu permite continuarea zborului. Potrivit reprezentanților companiei, piloții au menținut nava în aer timp de o oră și jumătate, pentru a arde combustibilul, astfel încât la aterizare să fie evitată o eventuală explozie.

”La aproximativ 500 de metri altitudine, când se declanșează sistemul de presurizare în aer, piloții au primit o avertizare de la sol precum că ar exista o defecțiune a sistemului. Respectiv conform protocoalelor, piloții au fost nevoiți să revină pe pista aeroportului Internațional Chișinău”.

Celor 173 de pasageri le-a fost pusă la dispoziție o altă cursă, care a decolat la ora 14:30.

”Erau familii cu copii. Era un zbor charter, respectiv, toată lumea pleca practic la odihnă. Erau tineri, cupluri și familii cu copii. Pasagerii au ajuns în siguranță la destinație.”.

Deocamdată nu este clar din ce cauză a apărut defecțiunea tehnică. Reprezentanții companiei spun că aeronava urmează să fie verificată și testată suplimentar.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.