Menu

Dorin Chirtoacă cere retragerea soldaților ruși din regiunea transnistreană

Candidatul Blocului Electoral "Unirea" la alegerile prezidențiale, Dorin Chirtoacă cere retragerea soldaților ruși din regiunea transnistreană. Reacția politicianului vine ca urmare a scandalului diplomatic iscat între Ambasada Federației Ruse și cea a României în Republica Moldova. Declarația a fost făcută la Cimitirul de Onoare al Eroilor Armatei Române din Mana, raionul Orhei.

”Lăsați-ne morții în pace, lăsați soldații morți să odihnească în liniște și luați-vă soldații vii din Transnistria, luați-vă ofițerii FSB care colcăie, de care colcăie sediul PSRM, luați-vă agenții cu nume de cod "Kremlinovici" și plecați cu toții la Moscova. Iar acolo, în liniște faceți un efort și analizați tot ceea ce s-a întâmplat în ultimii 80 de ani.”

Contactată telefonic de postul nostru de televiziune, ofițerul de presă al Partidului Socialiștilor, Irina Astahova ne-a spus că nu comentează declarațiile lui Dorin Chirtoacă.
Scandalul a izbucnit după ce Ambasada României în Republica Moldova a organizat în data de 23 octombrie 2020, la Cimitirul de Onoare al Eroilor Armatei Române de la Mana, raionul Orhei, o serie de activități dedicate Zilei Armatei Române. Ambasadorul Daniel Ioniță a declarat atunci că memoria eroilor căzuți pentru eliberarea de sub ocupația sovietică trebuie păstrată. Ulterior, Ambasada Federației Ruse la Chișinău a publicat un comunicat de presă în care a calificat declarația lui Ioniță drept una cinică. Tot atunci și PSRM a menționat că cele spuse de ambasadorul României la Chișinău încalcă grav principiile diplomației. În replică, ambasada României a spus că nu se implică într-o polemică lansată în plină campanie electorală.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.