Menu

În Moldova a fost instituită din nou Stare de Urgență în Sănătate Publică

În Moldova a fost instituită stare de urgență în sănătate publică. Decizia a fost luată astăzi, în cadrul ședinței Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, condusă de premierul Ion Chicu.  Astfel, au fost impuse noi restricții în vederea prevenirii infectării cu noul coronavirus.

Starea de urgență în sănătate publică a fost instituită pe întreg teritoriul țării în perioada 30 noiembrie 2020 – 15 ianuarie 2021. Unele restricții vor intra în vigoare de mâine când va fi sistată activitatea cluburilor de noapte și a cluburilor karaoke. Iar din 30 noiembrie, adică de luni, restaurantele, barurile, cafenelele, dar și alte unități de alimentație publică vor putea activa doar în intervalul orelor 7:00 - 22.00.

În perioada stării de urgență în sănătate publică, se va interzice și organizarea și desfășurarea conferințelor științifice, competițiilor sportive și olimpiadelor cu prezența fizică a persoanelor.

Nu se va permite nici prezența spectatorilor în incinta teatrelor, cinematografelor, sălilor de concerte sau a caselor de cultură.

Totodată, instituțiile publice și cele private vor stabili un regim special de muncă. La serviciu va fi chemat doar doar personalul strict necesar iar restul angajaților, vor munci de la distanță.

În cadrul ședinței Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat că, din cauza numărului mare de infectări din ultima perioadă, urmează a fi activate mai multe spitale pentru pacienții bolnavi de COVID-19.

"În decurs de o săptămână va fi activat Spitalul Ftiziopneumologic, cu 130 de locuri, pe urma vor mai fi 100 de locuri, iar în spitalul de psihiatrie vom avea 80 de locuri."

Dumbrăveanu a mai anunțat că starea de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul țării se va menține până în data de 15 ianuarie.

"Noi nu mai considerăm oportun să menținem cod roșu pe raioane, ci declarăm cod roșu pe întreg teritoriul țării."

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică s-a întrunit ultima oară în data de 13 octombrie.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.