Menu

Mituri populare despre anestezie, dezmințite la Doctorii

Umbla vorba că fiecare anestezie generală ne afectează speranța de viață astfel încât, în afara stress-ului legat de anestezia în sine, lumea se teme și că ar pierde câte 5 ani din existență. 

Pentru pacientul obișnuit, anestezia este un subiect medical învăluit într-un oarecare mister, un subiect care atrage, dar și sperie – reprezentările din cinematografie au contribuit la această imagine.

Nu interacționăm foarte des cu această procedură, de obicei se întâmplă în momente de cumpănă, așa că apariția unor mituri în jurul acestei teme era inevitabilă. 

Fie că vorbim despre anestezie generală sau că vorbim despre anestezie loco-regională, pacientul întreabă dacă îl va durea capul. Durerea de cap poate fi efect advers al anesteziei rahidiene și nu al celei generale. Totuși, în acest tip de anestezie, frecvența cefaleei este de sub 1% și apare la o anumită categorie de pacient: tânăr, fără boli asociate. Dacă respectăm procedurile pe care anestezistul ni le comunică, scade frecvența apariției acesteia. 

Mai multe detalii aflați din interviu.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.