Dotat cu echipament medical modern, din fonduri japoneze. 100.000 de dolari, investiţi în spitalul raional Soroca

Datorită unui grant, oferit de Guvernul Japoniei, spitalul raional Soroca a fost dotat cu echipament modern. Investiţia a depăşit suma de o sută de mii de dolari. Ambasadorul Japoniei a efectuat, astăzi, o vizită la Soroca pentru a vedea cum au fost cheltuiţi banii. 

"Această asistenţă oficială de dezvoltare a avut rol foarte important pentru întărirea relaţiilor de prietenie dintre ţările noastre, pentru modernizarea industriei şi pentru ridicarea nivelului de trai", a menționat ambasadorul Japoniei, Masanobu Yoshii.

Angajaţii spitalului spun că îşi vor putea îndeplini acum sarcinile mult mai calitativ şi vor putea munci în condiţii mai bune.

"Recativele vechi erau mai toxice pentru noi, acum aici lucrează singur automatul, unde e cutia cu reagent - stă închisă, noi respirăm mai puţin aer toxic", a afirmat medicul laborant, Elena Giaglic.

Spitalul a fost dotat cu o serie de echipamente noi de diagnostic, printre care şi utilaj de ultrasonografie.

"Lucram cu un utilaj mai învechit care nu făcea faţă cerinţelor, acesta este cu mult mai performant şi permite o diagnoză mai precisă. Din start cum am primit acest aparat nou, fluxul de pasageri s-a mărit considerabil", a specificat medicul, Natalia Mogoreanu.

Acum, oamenii din raion vor avea acces la servicii medicale de calitate.

La Spitalul Raional din Soroca vor putea fi deserviţi aproape 100 de mii de pacienţi anual.

Programul de granturi al Japoniei a fost lansat în Republica Moldova în 2008. În 2016, şapte instituţii din ţară au primit granturi de finanţare pentru modernizare, în valoare totală de aproximativ jumătate de milion de dolari.

Lasă un comentariu