15 întreprinderi au fost premiate de Ministerul Muncii

Embed:

15 întreprinderi din Moldova au fost premiate de către Ministerul Muncii pentru respectarea legislaţiei în domeniul securităţii muncii şi pentru crearea condiţiilor decente de muncă. Evenimentul a fost organizat astăzi cu ocazia Zilei Internaţionale a securităţii şi sănătăţii în muncă. 

Cu un trofeu s-a ales o întreprindere de asamblare a cablurilor. 

Uzina numără 60 de angajati. Muncitorii asamblează cabluri pentru ascensoare, scări rulante și utilaje medicale. Toată producția întreprinderii este exportata in Europa.

Potrivit directorului întreprinderii, angajaţii săi sunt motivaţi nu doar financiar să muncească.

"De la întemeierea întreprinderii am făcut tot posibilul ca ă respectăm legislaţia. Avem pentru muncitori vestiar unde pot să se schimbe, duş, lavuare, cantină pentru a lua masa", a declarat directorul companiei, Lilian Granciuc.

Patronii, care au primit astăzi diplome şi trofee, spun că îşi tratează cu grijă subalternii şi depun  eforturi pentru ca aceştia să se simtă în siguranţă la locurile lor de muncă. 

"În primul rând prin condiţiile de muncă, fiind că ne străduim ca lucrătorul să aibă condiţii decente de muncă nu numai ceva real, dar şi climatul psihologic, comportamentul între un şef şi subaltern", a specificat directorul companiei, Gheoghe Malai.

Potrivit ministrului Muncii, companiile premiante au fost selectate riguros.

"Dacă resursele umane care activează în cadrul întreprinderii sunt sănătoase, dacă sunt mulţumite de condiţiile de muncă, dacă nu se îmbolnăvesc, dacă nu au accidente, dacă nu au decese. Asta ne vorbeşte despre faptul că aceste întreprinderi respectă rigorile naţionale", a afirmat ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Stela Grigoraş.

Dintre cele 15 companii care au fost premiate, aproape jumătate sunt cu capital străin. 

Lasă un comentariu