2018, un termen real pentru extinderea Gazoductul Iaşi-Ungheni până în Capitală. Daniel Ioniţă: La Bucureşti există susţinere deplină

Embed:

"Anul 2018 este un termen real pentru extinderea Gazoductul Iaşi-Ungheni până în Capitală". Asigurarea vine din partea ambasadorului României în ţara noastră, Daniel Ioniţă, care a oferit un interviu pentru Radio Chişinău.

"În ceea ce ne priveşte pe noi, cei de pe malul drept al Prutului, vă asigur că există deplina susţinere politică a acestui proiect, de altfel suntem deschişi să promovăm obiectivul respectiv de interconexiune energetică în termenul agreat", a spus ambasadorul României în Moldova, Daniel Ioniţă.

Diplomatul a mai menţionat că, la sfârșitul lunii trecute, a avut loc o reuniune la nivel de secretari de stat, la care au participat reprezentanţi ai ministerelor de resort din România şi Moldova. La şedinţă s-a convenit asupra unui program comun de acțiuni, care presupune parcurgerea mai multor etape.

Gazoductul Iaşi-Ungheni a fost inaugurat la 27 august 2014. În prezent, ţara noastră importă pe această cale peste un milion de metri cubi de gaze naturale din România. După extinderea gazoductului până la Chişinău, acesta va avea o capacitate maximă de transportare de 1,5 miliarde de metri cubi de gaze pe an.

Lasă un comentariu