30 de zile după gratii. Poliţistul care ar fi violat o minoră este cercetat în arest

Embed:

Fostul poliţist care ar fi violat o adolescentă din Orhei a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată, astăzi, de magistrații judecătoriei Orhei.

Avocatul învinuitului susţine că acesta pledează nevinovat şi spune că va contesta hotărârea. Fostul ofiţer a venit în instanţă cu faţa acoperită şi a refuzat să discute cu jurnaliştii. 

La vederea jurnaliştilor, rudele fostului poliţist au devenit agresive şi au încercat să împiedice echipa noastră să filmeze.

Procurorii susţin că fostul ofiţer este cercetat pentru două capete de acuzare: viol şi complicitate. 

"La moment urmărirea penală este la etapă incipientă, urmând ca procuratura raionului Orhei să acumuleze și să administreze toate probele", a menționat procurorul, Vasile Oanţa.

Potrivit procurorilor, la sfârşitul lunii trecute, poliţistul a dus minora, în vârstă de 16 ani, sub pretextul că are de examinat o plângere, la Inspectoratul de poliţie din Orhei, unde ar fi violat-o în biroul său de serviciu.

Câteva zile mai târziu, omul legii, împreună cu alţi doi indivizi, au văzut fata la discoteca din satul Pelivan şi i-ar fi propus să o conducă acasă cu automobilul unuia dintre bărbaţi. Cei doi necunoscuţi ar fi abuzat sexual minora, prin constrângere psihică şi fizică, sub privirile poliţistului.

Ultimul a fost demis în urma unei anchete de serviciu, care a atestat grave devieri de comportament şi de disciplină. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei trei indivizi riscă până la 12 ani de închisoare.

Lasă un comentariu