360 de ani de închisoare! 260 de atlete au depus mărturii împotriva lui Larry Nassar, fostul medic al lotului național de gimanstică al SUA

Embed:

Fostul medic al lotului naţional de gimnastică al Statelor Unite, Larry Nassar, a fost condamnat la 125 de ani de închisoare în cel de-al treilea proces în care a fost acuzat de agresiuni sexuale.

În total, Nassar are de ispăşit 360 de ani de puşcărie, fără posibilitatea de a fi eliberat condiţionat.

260 de foste gimnaste l-au acuzat pe Larry Nassar de agresiuni sexuale şi de pedofilie, infracţiuni comise în cei aproape 20 de ani în care a fost medic al federaţiei de gimnastică şi al Universităţii de Stat din Michigan. Nassar, care are 54 de ani, îşi va petrece restul vieţii în spatele gratiilor.

Sute de foste şi actuale gimnaste au intentat procese în care solicită daune materiale. Conducerea federaţiei de gimnastică a SUA a demisionat în bloc, la fel ca şi câţiva directori ai universităţii Michigan.

Procurorul de caz a subliniat amploarea infracţiunilor comise de fostul medic şi impactul pe care l-a avut la nivel naţional şi internaţional.

"Amploarea abuzului comis de acuzat este greu de măsurat. Afectează nu doar comitatul Eaton, dar şi comunităţile Universităţii de Stat Michigan. Are impact asupra întregului stat Michigan, asupra cluburilor şi sălilor de antrenament de gimnastică, cluburilor de atletism ale liceelor şi chiar asupra Comitetului Olimpic al Statelor Unite şi a Comitetului Internaţional Olimpic", a spus procurorul Angela Povilaitis.

Judecătoarea a declarat că nu crede în posibilitatea reabilitării lui Nassar, aşa că îl va condamna la pedeapsa maximă.

"Acesta e un doctor, tu eşti doctor. Ai jurat să nu faci rău şi totuşi ai abuzat de 260 de femei, asta e ceva de neconceput", a declarat judecătorul Janice Cunningham.

În cazul pedepselor primite de Larry Nassar nu există posibilitatea de eliberare condiţionată.

Lasă un comentariu