A doua etapă de admitere. În Universităţile din ţară mai sunt libere 6.600 de locuri

Embed:

În universităţile publice şi private din ţară au rămas disponibile peste 6.600 de locuri de studii, care au fost scoase la concurs pentru a doua etapă de admitere. Potrivit Ministerului Culturii şi Educaţiei, dintre acestea 1.168 sunt la buget, aşa că tinerii care nu au participat la sesiunea de bază mai au şanse să prindă o bursă.

Universităţile din ţară au scos la concurs 6.618 locuri rămase neacoperite la aproape 140 de specialităţi. La Universitatea Tehnică, de exemplu, sunt disponibile 923 de locuri, dintre care 281 sunt subvenţionate de stat. Aproape o sută de burse au rămas neacoperite la specialitatea Inginerie Mecanică, Industrială şi Transporturi.

Alte aproape 50 sunt libere la facultatea Electronică şi Telecomunicaţii, iar la Urbanism şi Arhitecutură - aproape 40. La Universitatea de Stat din Moldova sunt disponibile 761 de locuri, dintre care 275 la buget. Cele mai multe sunt la specialitatea Limbi şi Literaturi, Istorie şi Pedagogie în Învăţământul primar.

Academia de Studii Economice a pus la bătaie 724 de locuri, dintre care sunt, însă, acoperite financiar de buget doar 50. Cele mai multe burse, 13 la număr, au rămas la facultatea de Informatică.

553 de locuri libere au rămas şi la Universitatea Pedagogică "Ion Creangă", dintre care 126 sunt cu finanţare de stat. La facultatea de Informatică şi Matematică mai sunt disponibile 13 locuri, iar câte 11 la specialităţile Educaţie Civică şi Istorie şi Pedagogie socială.

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” și Academia de Poliţie „Ştefan cel Mare” nu mai au locuri disponibile, întrucât toate au fost acoperite în sesiunea de bază. Etapa suplimentară de admitere a început deja la unele universităţi şi se va încheia în funcţie de cum vor fi acoperite locurile libere.

Lasă un comentariu