A doua zi de VISCOL în aprilie. Capitala este PARALIZATĂ, nu ieșiți din case! TROLEIBUZELE nu circulă (GALERIE FOTO)

Ninsoarea abundentă a paralizat şi Capitala. Sute de copaci au căzut sub greutatea zăpezii, iar mai mulţi pietoni au ajuns la spital, după ce au fost accidentaţi în stradă de crengile doborâte. Potrivit poliţiei, în ultimele 24 de ore, în Chișinău s-au produs peste 75 de accidente rutiere, soldate cu trei răniţi. Haosul a început încă de aseară, când traficul rutier a fost dat peste, iar pe mai multe străzi s-au format ambuteiaje.

Zeci de arbori au blocat drumurile din oraş şi au rupt cabluri de electricitate. Reprezentanţii Regiei Transport Electric au anunţat că troleibuzele nu vor circula până când problemele nu vor fi remediate. Aseară, în curtea unui bloc de pe strada Doina şi Ion Aldea Teodorovici, trei automobile au fost strivite de un copac care a căzut peste ele. 

Unii copaci au fost smulşi din rădăcini şi au căzut chiar şi peste maşini aflate în mişcare. 

A cedat sub greutatea zăpezii şi un arbore de pe strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, care s-a prăbuşit peste o gheretă cu flori. Arborii doborâţi au distrus şi mai multe acoperişuri. 

Telefonul Dispeceratului întreprinderii "Spaţii Verzi" din Capitală a sunat în continuu. Peste 400 de angajaţi au ieşit la muncă, iar unii şi-au pus viaţa în pericol.

Nici pietonii n-au fost feriţi de pericole. Cinci oameni au ajuns la spital cu fracturi, după ce crengile copacilor au căzut peste ei.

Noaptea trecută, 56 de autospeciale ale Întreprinderii Municipale "Exdrupo" au curățat drumurile și au presurat antiderapant în Capitală și suburbii.

Lasă un comentariu