"A murit ca politician". Amerberg critică decizia lui Petrenco de a fugi în Germania

Embed:

Liderul Partidului "Casa Noastră-Moldova" şi a mişcării ANTIFA, Grigore Petrenco, a murit ca politician şi este preocupat doar de propriile interese. Aşa a comentat decizia lui Petrenco de a se ascunde în Germania fostul său coleg de partid Mihail Amerberg. Ieri, presa a scris că liderul mişcării ANTIFA ar fi părăsit ţara şi se află acum în Germania, unde încearcă să obţină azil politic.

"El (Grigore Petrenco - n.r.) a murit ca politician, după părerea mea. Toate ieşirile lui, inclusiv cu reprezentanţi ai comunităţii LGBT, dar şi tot ce a urmat după eliberarea lui, a vorbit despre faptul că Grigore nu mai leagă viaţa sa cu Republica Moldova", a spus activistul Mihail Amerberg.

Mihail Amerberg, condamnat în dosarul protestelor din fața Procuraturii Generale din 6 septembrie 2015, a mai declarat că s-a așteptat la o asemenea decizie din partea fostului său șef de partid.

"Nu pot să spun că acest gest este unul bărbătesc, pentru că această persoană s-a gândit doar la sine şi la problemele sale personale. Asta deşi a vorbit de mai multe ori că va lupta aici până la capăt", a afirmat activistul Mihail Amerberg.

Şeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, susţine că Grigore Petrenco nu ar fi părăsit ţara prin punctele vamale aflate în subordinea autorităţilor de la Chişinău.

La sfârşitul lunii iunie, Petrenco a fost condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, dar şi cu o amendă de 10 mii de lei, pentru dezordini în masă.

În septembrie 2015, grupul condus de Petrenco s-a încăierat cu poliţiştii în faţa sediului Procuraturii Generale, pe care ar fi intenţionat să-l devasteze.

Pe parcursul activităţii sale politice, Grigore Petrenco a fost un critic înverşunat al parcursului european al ţării noastre şi a pledat pentru apropierea de Rusia.

Lasă un comentariu