A plătit cu viață pentru niște struguri. Paznicul unei vii din Hâncești a fost împuşcat în cap de un hoț

Embed:

A ucis un om pentru un sac de struguri. Paznicul unei vii din satul Lăpuşna, raionul Hânceşti a fost împuşcat în cap de un individ care a venit cu doi amici să fure struguri. Hoţii au încercat să negocieze cu victima, care i-a ameninţat că va chema proprietarul. Supărat unul dintre hoţi a scos arma şi a tras fără a ezita.

Bărbatul a decedat pe loc, iar patru copii au rămas orfani. Poliţia a reuşit să reţină asasinul care riscă 15 ani de puşcărie.

Totul s-ar fi întâmplat chiar in acest loc. Victima, un bărbat de 33 de ani, era paznic la vie. In noaptea incidentului, acesta era insotit  de o ruda. Bărbații au observat doua mașini care au oprit lângă via pe care o păzeau.

Din spusele cumnatului victimei, soferii au venit sa fure struguri. Atunci cand au fost observați, unul dintre suspecți  a încercat sa remedieze situația. Asa cum nu au gasit limbaj comun, hotul ar fi scos arma si a împușcat.

"Cumnatul meu a întrebat cine sunteţi, ce căutaţi aici? A spus hai poate ne înţelegem cumva. Noi i-am spus, cu noi nu puteţi să vă înţelegeţi, iată sunăm şeful, vine şi te înţelegi cu el. A încercat să sune şi a tras din puşcă, a spus vreţi probleme, eu o să le vă arăt", a spus cumnatul bărbatului decedat, Andrei.

Cel care a tras l-a ameninţat şi pe cumnatul bărbatului decedat.

"Eu eram la căruţă, vine cu puşca la mine şi îmi spune: vrei să-l ajungi din urmă, stau pe loc nu mă mişc, iar el mi-a spus să mă urc în căruţă să merg mai departe şi dacă mă întreabă cineva să spun că nu am văzut nimic", a mai adăugat cumnatul bărbatului decedat, Andrei.

Bărbatul spune că nu-i cunoaşte pe cei trei indivizi. Mama tânărului decedat este distrusă şi spune că va trebui să aibă grijă de cele patru fete care au rămas fără tată.

Oamenii din localitate spun că bărbatul era mărinimos şi un bun gospodar.

La doar câteva ore după incident, poliţia a dat de urmele bărbatului care a împuşcat. Acesta şi-a recunoscut vina. 

"A fost depistat făptuitorul crimei şi reţinut pentru 72 de ore. Este un bărbat de 53 de ani şi este originar din raionul Nisporeni", a menționat ofițerul de presă IP Hîncești, Tatiana Solotca.

Poliţia a deschis un dosar penal, iar dacă va fi găsit vinovat suspectul riscă până la 15 ani de puşcărie.

Lasă un comentariu