Mai multă eficienţă. Ministerele ar putea fi obligate să monitorizeze impactul politicilor elaborate

Embed:

Ministerele ar putea fi obligate să monitorizeze impactul politicilor pe care le-au eleborat. Prevederea se regăseşte într-un proiect de hotărâre, eleborat de experții din cadrul consiliului economic pe lângă prim-ministru.

Documentul, care face parte din reforma administrației publice centrale, urmează să fie supus dezbaterilor.

"Funcțiile respective vor necesita o colaborare, un parteneriat mai profund cu toți cei implicați din societate, cei care resimt efectul legilor și cei care au de respectat aceste prevederi. Pentru a îmbunătăți această percepție, ministerele urmează să se întâlnească mai des și să aibă grijă pe cât de mulțumit este mediul de afaceri de ceea ce face statul", a spus unul din autorii proiectului, Roman Laduș.

Proiectul mai prevede că funcționarii din ministere vor trebui să depună eforturi ca țara noastră să obțină o poziție mai bună în clasamentele internaționale, pentru a fi mai vizibilă.

Asta pentru că indicatorii internaționali și percepția societății sunt luate în calcul de partenerii externi, atunci când este vorba de oferirea asistenței financiare. O astfel de practică există deja de câteva luni la Ministerul Economiei și cel al Finanțelor.

Lasă un comentariu