Abuz de mâncare şi alcool. 36 de persoane au fost internate după sărbători

Embed:

După petrecere, la spital. 36 de persoane, dintre care 20 de copii au fost internaţi cu intoxicaţie alimentară după sărbătorile de iarnă. Medicii susţin că moldovenii fac exces de mâncare şi băuturi alcoolice în această perioadă, iar mai mulţi pacienţi ajung să fie internaţi după ce cumpără produse alimentare din locuri neautorizate.

Alexandru Popov din Capitală a fost internat săptămâna trecută la Spitalul de Boli Infecţioase Toma Ciorbă, după ce brusc a acuzat slăbiciuni.

"Am chemat ambulanța. Aveam diaree și febră. Termometrul arăta 39 de grade. Mă simțeam foarte rău. Nu am dormit toată noaptea", a spus pacientul Alexandru Popov.

Bărbatul suferă de ciroză hepatică şi susţine că starea sa de sănătate s-a agravat din cauza alimentației.

"Am fost în ospeție la sora mea. Am mâncat piftie și salată Olivier. Sora mi-a propus şi hrean. Era foarte picant și cred că acesta este motivul pentru care am avut dureri în zona ficatului", a zis pacientul Alexandru Popov.

Și Vasile Voloc din Capitală a ajuns la spital după ce a mâncat copios.

"Intoxicație. Mă durea burta. Cred că ceva trebuie să fie și în mâncare, presupun", a spus pacientul Vasile Voloc.

Medicii spun că în perioada sărbătorilor de iarnă numărul pacienților creşte. De regulă, oamenii acuză vomă, greţuri, dureri abdominale și diaree.

"O parte din populație a ținut postul, altă parte de pacienți au consumat produse alimentare mai picante, mai grăsoase. Pentru a evita aceste toxinfecții alimentare este necesar de a procura produse alimentare din magazinele autorizate. De a prepara bucatele proaspăt pregătite, de a păstra în casolete speciale", a afirmat şefa de secţie spitalul Toma Ciorbă, Paulina Jimbei.

Anul trecut, peste 1.400 de persoane, dintre care 663 de copii au ajuns la spital cu intoxicaţie alimentară.

Lasă un comentariu