ACCIDENT TERIBIL pe ruta Anenii Noi - Chișinău. O persoană a murit, iar alte 16 au fost grav rănite după ce microbuzul în care se aflau s-a răsturnat

Embed:

Un nou accident tragic s-a produs, în această dimineaţă, la intrarea în satul Ţînţăreni din raionul Anenii Noi. Un tânăr a murit, iar alte 16 persoane au fost rănite, după ce un microbuz de pe ruta Varnița – Chișinău s-a ciocnit frontal cu o maşină intrată pe contrasens. Impactul a fost atât de violent, încât maxi-taxiul plin cu pasageri s-a răsturnat, iar scaunele din interior au fost smulse din loc.

Coliziunea dintre cele două vehicule s-a produs în jurul orei 07:00. Potrivit poliţiei, vinovat de producerea accidentului s-ar face şoferul automobilului de marca Volkswagen, care ar fi ieşit la depășire fără a se asigura şi a intrat în plin în microbuzul de rută.

În urma loviturii, un pasager din maşină s-a stins pe loc. Este vorba despre un tânăr de 22 de ani din satul Hîrbovăţ, Anenii Noi.

De asemenea, maxi-taxiul s-a răsturnat, iar 14 pasageri din acesta, dar şi cei doi şoferi, au avut nevoie de îngrijiri medicale.

"Eu mergeam pe partea dreaptă și mi-a ieșit o mașină în față. Și eu am mers pe dreapta ca să fug de accident și nu s-a primit. Foarte brusc s-a întâmplat, înainte era o mașină mare și una mică și eu am luat să merg pe margină și când am luat nu am putut", a spus șoferul microbuzului, Ștefan.

Patru dintre pasagerii răniţi au fost internaţi în Spitalul din Anenii Noi, iar o persoană a fost transportată la Spitalul de Urgenţă din Capitală.

"Starea e relativ satisfăcătoare, nici nu e stare gravă. Vă dați seama o vertebră ruptă, sindromul algic, dureri numai", a menționat medicul Dumitru Sava.

În Volkswagen se aflau în total trei persoane - şoferul de 32 de ani şi doi pasageri. Tânărul care se afla lângă conducătorul auto a murit, iar o altă persoană, care se afla în remorca maşinii, lucru interzis prin lege, a scăpat, în mod miraculos, nevătămată.

"Șoferul automobilului Caddy a ieșit la depășire și s-a lovit frontal cu microbuzul care se deplasa regulamentar. Persoana riscă privațiune de libertate la 3 la 7 ani și cu privarea de a conduce unitatea de transport pana la 4 ani de zile", a afirmat şeful IP Anenii Noi, Valeriu Codreanu.

Şoferul care s-ar face vinovat spune că nu-şi aminteşte momentul impactului.

"Nimic nu țin minte. Țin minte cum am ajuns la spital, așa fragmente, că nu țin minte cum am ajuns la spital", a zis șoferul mașinii, Sergiu.

La doar câţiva kilometri distanţă de locul unde s-a produs acest accident, tot în apropierea satului Todireşti, în luna ianuarie, a avut loc o altă tragedie. Cinci oameni, printre care un copil de numai un an, au murit, după ce un şofer vitezoman a ajuns pe contrasens, unde a lovit o maşină care circula regulamentar.

Tot în această dimineaţă, şase politişti din Ungheni au ajuns la spital, după ce maşina în care se aflau s-a ciocnit violent cu un camion care transporta pietriş.

Accidentul s-a produs la Ialoveni. La volanul camionului se afla un bătrân de 70 de ani, care nu ar fi acordat prioritate automobilului.

"Preventiv șoferul automobilului ZIL se face vinovat. Din păcate avem persoane traumatizate în automobilul Dacia se afalu angajați ai poliției. Erau gravi în stare stabilă", a precizat şeful IGP, Alexandru Pânzari.

Lasă un comentariu