Acuzaţi de indiferenţă. O mamă susţine că medicii de la IMC nu i-au ajutat copilul

Embed:

O mamă din Capitală acuză medicii de la Institutul Mamei și Copilului de indiferență. Tânăra susţine că a ajuns la spital cu fiul ei de doar doi ani, care acuza febră înaltă, însă angajaţii instituţiei ar fi refuzat să-l consulte pe micuț.

Medicii și-ar fi motivat gestul prin faptul că, potrivit unui ordin al Ministerului Sănătăţii, în astfel de situaţii, părinţii trebuie să se adreseze după ajutor la un spital municipal şi nu la unul republican. Solicitată de postul nostru de televiziune, administrația instituției spune că investighează cazul.

Mama spune că, săptămâna trecută, copilul ei a început brusc să se simtă rău, acuza febră și vomă, aşa că a decis să se adreseze medicilor. Tânăra l-a dus pe micuţ la Institutul Mamei și Copilului, întrucât este cea mai apropiată instituție medicală de locuinţa sa, unde nu ar fi fost, însă, primită.

Tânăra spune că de ea s-a apropiat un singur medic, care i-ar fi spus că băiatul trebuia dus la Spitalul Clinic Municipal De Copii nr.1. 

Într-un final, femeia şi-a dus copilul la o clinică privată, unde micuțul a fost diagnosticat cu bronșită obstructivă. Administrația Institutului Mamei și Copilului spune că a deschis o anchetă internă în acest caz. Incidentul este investigat şi de Ministerul Sănătății.

Potrivit codului deontologic, lucrătorii medicali sunt obligaţi să ofere primul ajutor pacienţilor indiferent de instituția la care sunt repartizaţi.

Lasă un comentariu