Acuzaţii grave. Mediator din Ucraina acuzat de planificarea unor asasinări

Embed:

Acuzaţii grave la adresa lui Volodimir Ruban, unul dintre mediatorii schimburilor de prizonieri dintre Ucraina şi separatiştii din Donbas. Bărbatul a fost arestat şi pus sub acuzare pentru planificarea asasinării preşedintelui ucrainean şi a altor demnitari de rang înalt de la Kiev, scrie publicaţia Kiev Post.

Agenţii serviciului ucrainean de securitate l-au oprit la un punct de control din apropierea oraşului Horlivka din Doneţk, localitate ocupată de Rusia. Ruban avea în vehiculul cu care se deplasa un mortier, obuze de mortiere, mai multe arme de asalt ak-47 şi încărcătoare. Potrivit actelor de acuzare, Ruban ar fi achiziţionat armele şi muniţiile în Donbas şi le transporta la Kiev.

Împreună cu complicii lui, ar fi planificat să atace cartierul guvernamental din capitala Ucrainei, în special clădirea Radei şi Administraţia Prezidenţială. Potrivit planului, ţintele atacurilor erau preşedintele, parlamentarii şi alţi oficiali guvernamentali. În plus, aceştia doreau să provoace numeroase victime şi haos în capitală pentru ca forţele armate din Donbas să se retragă şi să se concentreze pe restabilirea ordinii în Kiev.

Volodimir Ruban a negat acuzaţiile şi a spus că ar fi transportat diverse bunuri. Agenţii ucraineni au interceptat un prim transport de armament al lui Ruban în noiembrie 2017.

Lasă un comentariu