Admiterea 2017: Conducerea unor universităţi din Moldova au pregătit noi programe de studii

Universităţile şi-au definitivat metodele de desfăşurare a concursului de admitere. Ca şi în anii precedenţi, la unele facultăţi, inclusiv la cele cu profil de arte, absolvenţii vor trebui să susţină un test. Iar în alte instituţii, admiterea se va face doar în baza notelor obţinute la examenele de bacalaureat. 

Pentru anul de studii 2017-2018, conducerea unor universităţi au pregătit noi programe de studii.

"Vor fi din domeniul destul de interesant pentru tineri, cu un viitor. Mă refer la domeniul Tehnologiei Informaţiilor şi Comunicaţilor, ele sunt: Inginerie softurilor, Robotică şi Securitatea Sistemelor Electronice. Avem profesorii bine pregătiţi, pregătim şi câteva laboratoare în acest sens", a spus rectorul UTM, Viorel Bostan. 

Iar cei care vor să evite cozile în perioada admiterii, la UTM va funcţiona înregistrarea prealabilă.

Pentru facilitarea procesului de admitere, Universitatea Tehnică a lansat o aplicaţie on-line pentru înregistrare prealabilă. Datele vor fi procesate până ce candidaţii vor depune dosare originale la instituţia de învăţământ.

Rectorii mai multor universităţi din ţara spun că se aşteaptă la acelaşi număr de candidaţi ca şi anul trecut.

"Taxele au rămas la nivelul anului trecut. Noi credem că este un pas care merită atenţia din partea abiturienţilor. Planul de admitere se aşteaptă la nivelul de 90 de procente din nivelul planului de anul trecut", a declarat rectorul Univesităţii Pedagogice de Stat, Nicolae Chicuş. 

Viitorii studenţi spun că îşi vor alege facultate în funcţie de programele de studii oferite de instituţii, cât şi după perspectivele de angajare:

"Un criteriu este salariu, dar mai mult mă orientez spre relaţii internaţionale, deoarece este destul de avantajos".

"Cât de prestigioasă este universitate şi taxele, aş alege limbile, domeniul umanist".

În acest an, aproximativ 19.000 de candidați au fost admişi la examenele de bacalaureat. Rata de promovarea este de 59 la sută.

Lasă un comentariu