Adus cu elicopterul SMURD. Un adolescent de 15 ani a ajuns în comă la spital, după un accident rutier

Embed:

Un motociclist, în vârstă de doar 15 ani, care, acum două zile, a fost grav rănit în urma unui accident rutier produs la Briceni, a fost adus cu un elicopter SMURD la Chişinău. Potrivit medicilor, băiatul se află în comă şi a fost internat în Secţia Reanimare a Institutului Mamei şi Copilului din Capitală.

În urma impactului, adolescentul a suferit traumatisme grave şi a fost internat în Spitalul Raional din Briceni. Medicii au decis, însă, ca băiatul să fie transportat de urgență la Institutul Mamei și Copilului din Capitală.

"Băiatul a suferit un traumatism cranio-cerebral sever, i-au fost fracturate coastele. Starea lui este foarte gravă. Copilul este în comă profundă şi respiră cu ajutorul aparatelor", a spus şefa Secţiei Reanimare, IMC, Tatiana Pasicovscaia.

Accidentul s-a produs pe 11 septembrie în satul Corjeuți din raionul Briceni. Un şofer, în vârstă de 50 de ani, a virat la stânga, fără a se asigura, şi a accidentat motociclistul minor care venea din sens opus.

"Poliţiştii fac cercetări pentru a stabili circumstanţele exacte prin care s-a produs accidentul. Vinovat de accident se face şoferul Citroenului", a afirmat ofiţerul de presă, IP Briceni, Aliona Bulgări.

Poliţia a deschis un dosar penal în acest caz. Dacă va fi găsit vinovat, şoferul automobilului riscă până la şapte ani de închisoare.

Lasă un comentariu