Afacere cu teze. Mai multe site-uri se întrec în oferte pentru absolvenţi

Embed:

Oferte fierbinţi pentru studenţi. Tradiţional, în preajma examenelor de absolvire, mai multe site-uri specializate propun lucrări de diplomă. Studenţii care nu vor să depună niciun efort pentru scrierea acestora, scot din buzunare sute de euro. Mai nou, unii vânzători şi-au creat propriile pagini web, unde îşi fac publicitate şi oferă detalii despre "promoţiile" pe care le au.

Ofertele online nu se rezumă doar la tezele de licenţă sau masterat. Doritorii îşi pot comanda pe Internet chiar şi lucrări de doctorat. Pentru a afla detalii, am luat legătura cu autorii mai multor anunţuri de pe un site specializat. Unul dintre aceștia ne-a dat asigurări că fiecare teză este autentică, iar abordarea este individuală. 

Preţul unei lucrări variază între 200 şi 400 de euro, în funcţie de complexitatea şi volumul acesteia. Clienții pot încheia chiar și un contract pentru siguranță.

Pentru a-şi promova produsul, comercianţii de teze au ajuns să-şi fac reclamă nu doar pe Înternet. În apropierea Academiei de Studii Economice, pe toţi stâlpii sunt lipite zeci de anunţuri similare.
Nu toţi studenţii apelează, însă, la asemenea servicii.

Alţii nu au exclus faptul că și-ar dori să  cumpere teza, doar că, spun ei, preţurile sunt prea mari. 

Se modernizează cei care au făcut o afacere din scrierea tezelor, dar şi universităţile ţin pasul cu tehnologia. La Academia de Studii Economice, de aproape şase ani, tezele de licenţă sunt verificate cu ajutorul unui soft, care analizează fiecare lucrare în parte pentru a determina dacă a fost sau nu plagiată. Rezultatul este afişat pe ecran în doar câteva minute.

Profesorii spun că, datorită acestui sistem, studenţii au devenit mai responsabili, iar rata de promovare a crescut semnificativ.

"Noi practic iarna am avut o absolvire la master şi din 50 de masteranzi absolvenţi, nici o persoană nu a fost depistată cu nivel mare de plagiere", a spus directorul, Şcoala de Business a ASEM, Angela Casian.

Legislaţia nu prevede sancţiuni pentru comercianţii de teze sau altor lucrări de cercetare. Asta în cazul în care acestea nu au fost plagiate şi publicate sub un alt nume decât al autorului.

Lasă un comentariu