Afaceri de succes. 21 de antreprenori din Rezina au fost premiați

Embed:

Antreprenorii din Rezina care şi-au dezvoltat cele mai de succes afaceri au fost premiaţi de autorităţi. Aceştia susţin că au obţinut rezultate doar cu multă muncă, dar şi datorită susţinerii autorităţilor şi a proiectelor finanţate parţial de Uniunea Europeană. 

Acum câțiva ani, Andrei Gîrlea a cumpărat mai multe loturi de pământ pentru a-şi dezvolta o afacere în domeniul agriculturii. Bărbatul a investit în tehnică, şi-a angajat muncitori, iar astăzi a obţinut diploma pentru cea mai bună întreprindere mijlocie în domeniul agriculturii. 

"Producem toate culturile de câmp cum ar fi grâu, orz, mazăre. Se fac bani. Sunt diferiți ani. Sunt ani foarte buni, sunt și mai puțin buni", a spus agricultorul Andrei Gîrlea.

Antreprenorii din Rezina spun că pentru a avea o afacere profitabilă trebuie să te informezi constant despre domeniul în care activezi, dar şi să ai multă răbdare.

Iar autorităţile le recomandă oamenilor să conlucreze cu statul.

"Având direcția de a dezvolta raionul Rezina este foarte important și necesar să avem cât mai mulți agenți economici care să-și desfășoare o activitate profitabilă. Sarcina noastră a autorităților publice locale este pentru a-i stimula, motiva", a spus președintele raionului Rezina, Eleonora Graur.

În prezent, agenţii economici pot aplica pentru diferite proiecte de susţinere.

"Noi propunem diferite cursuri de instruire, absolut toate gratuite. Statul vrea să ofere această asistență la început de cale", a zis directorul general ODIMM, Iulia Iabanji.

În total, 21 de antreprenori s-au ales cu diplome de merit. În raionul Rezina activează peste 6.500 de întreprinderi.

Lasă un comentariu