Menu

Aflați de la nutritionista Maria-Victoria Racu care este norma consumului de zahăr și cum putem scăpa de dependența de dulce

Produsele care conțin zahăr sunt ușor prelucrate și asimilate de către organism și reprezintă pentru acesta o sursă facilă de energie. Prin urmare, consumul lor în cantități moderate este recomandat, mai ales în cazul unor activități fizice de mare intensitate, cum ar fi sportul.

Pe de altă parte, consumul lor în cantități mari poate dezechilibra dieta, facilitează supraalimentația și duce la obezitate. Dacă omul nu ia acest proces sub control, pot să apară primele semne ale insuficienței de insulină și chiar diabetul zaharat.

De aceea, proporția produselor ce conțin o cantitate mare de zahăr trebuie să fie în corelație cu celelalte alimente din meniul zilnic și să nu depășească anumite norme.

Care sunt acestea ne-a explicat medicul nutritionist Maria-Victoria Racu în platoul emisiunii Doctorii. 

Mai multe detalii aflați din interviu.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.