Agresiv şi în puşcărie. Unul din tinerii condamnați pentru omorul adolescentei din Strășeni a agresat sexual un deţinut minor

Embed:

Unul dintre tinerii condamnaţi pentru omorul adolescentei Cristina Parhomenco din oraşul Străşeni ar fi agresat sexual un deținut minor şi ar fi bătut gardienii, care au intervenit. Departamentul Instituţii Penitenciare a deschis o anchetă în acest caz şi a sesizat procuratura. 

În acest caz a fost intentat un dosar penal pentru comiterea acţiunilor cu caracter sexual. Procurorii urmează să analizeze şi acţiunile sau inacţiunile administraţiei Penitenciarului 13.

"Un deţinut minor de la penitenciarul nr.13 Chişinău s-a adresat conducerii penitenciarului precum că a fost agresat sexual de către un alt deţinut. Atunci, când au intervenit gardienii persoana respectivă, agresorul i-a atacat prin surprindere, lovind în regiunea capului unul dintre angajaţii penitenciarului nr.13 Chişinău", a spus ofiţerul de presă al DIP, Oleg Pantea.

Cei doi gardieni au avut nevoie de îngrijiri medicale. Reprezentanţii Departamentului Instituţiilor Penitenciare afirmă că nu este pentru prima dată când agresorul manifestă comportament violent faţă de colegii de celulă sau angajaţii penitenciarului.

"Nu are un comportament dintre cele mai bune agresorul. Sistematic, ameninţă personalul penitenciarului nr.13 Chişinău, are un comportament agresiv, exploziv", a mai adăugat ofiţerul de presă al DIP, Oleg Pantea.

Secretarul de stat al Ministerului Justiţiei susţine că potrivit practicii internaţionale, deţinuţii minori care sunt violenţi trebuie implicaţi în diferite activităţi educaţionale.

"Una dintre chestiunile pe care vor trebui să se concetreze, în viitorul apropiat, aceasta este să-şi dezvolte abilităţile sale de a urmări relaţiile dintre deţinuţi şi de a interveni cu măsuri de prevenire în anumite situaţii", a menționat secretar general de stat al Ministerului Justiţiei, Anatolie Munteanu.

Anterior, agresorul şi ceilalţi doi figuranţi în cazul omorului Cristinei Parhomenco s-au comportat violent în timpul şedinţelor de judecată.

"Iar în cazul lor dezvoltarea s-a produs fără moralitate. Deci cu alte cuvinte moralitatea acestor tineri lipseşte cu desăvârşire. Caracterul, iată la ei se încheie cu această structură disfuncţională, perturbată şi se pare că cumva identitatea lor este asta deja. Ei aşa s-au identificat", a precizat psihologul Irina Novac.

În prezent, agresorul, în vârstă de 17 ani, îşi ispăşeşte pedeapsa de şase ani şi opt luni de închisoare pentru omorul adolescentei din Străşeni.

Lasă un comentariu