Ajutor de milioane. Peste 14,5 milioane de lei vor fi alocaţi drept ajutor mai multor sate

Embed:

Peste 14,5 milioane de lei vor fi alocaţi pentru lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale din acest an. Decizia a fost luată  astăzi la şedinţa Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, prezidată de premierul Pavel Filip. 

Potrivit deciziei, cei mai mulţi bani vor ajunge în raionul Cimişlia, aproape 7,2 milioane de lei. 1,5 milioane de lei vor fi  alocaţi satelor din raionul Ungheni şi cu două sute de mii de lei mai puţin celor din raionul Drochia.  Ministerului Afacerilor Interne îi va fi oferită suma de 2,6 milioane de lei, iar Ministerului Apărării - 1,8 milioane.  

Pe lângă mijloacele financiare, vor fi repartizate şi bunuri materiale din rezervele statului. În cadrul şedinţei, şeful executivului şi-a exprimat aprecierea faţă de reprezentanţii serviciilor specializate, care s-au implicat în lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale. Filip a mai ţinut să precizeze că nicio persoană care a suferit din cauza calamităţilor nu va rămâne fără ajutor din partea statului.

Amintim că la sfârşitul lunii aprilie, în toată ţara au căzut ninsori abundente, iar în lunile mai şi iunie au fost furtuni puternice. În consecinţă, sute de copaci şi de stâlpi de electricitate au fost doborâţi. 

Lasă un comentariu