Ajutor pentru cei mici. Au fost oferite daruri pentru copiii cu dizabilităţi din orașul Râşcani

Embed:

Copiii cu dizabilităţi pot socializa şi învăţa lucruri noi la Centrul "Phoenix" din orașul Râșcani, care a fost deschis acum doi ani. Ei îşi pot dezvolta aici potențialul datorită sponsorilor care susțin activitatea instituției. Printre aceștia se numără și fundația lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss".

Alexandru Ardeleanu, în vârstă de 14 ani, a suferit un traumatism la naştere, iar din această cauză este ţintuit într-un scaun cu rotile. Adolescentul nu frecventează școala, pentru că, spune el, se simte acolo stigmatizat. La centrul "Phoenix" el a reuşit, totuşi, să-şi recapete încrederea în sine.

"Am mulți prieteni. M-am împrietenit cu copiii. Vin aici și fac diferite ocupații, diferite jocuri", a spus tatăl lui Aleandru, Alexandru Ardeleanu.

"Aici ei își fac prieteni, se cunosc unul cu altul, se joacă, au ocupație, dar acasă este izolat", a menționat tatăl lui Aleandru, Alexandru Ardeleanu.

Ieri, administraţia centrului a organizat o competiţie sportivă și o tombolă pentru copii.

"În afară de a oferi o posibilitate copiilor ca să ducă un mod de viață mai sănătos, să le oferim lor o șansă ca să primească un cadou în schimbul la un joc sportiv", a afirmat directorul centrului "Phoenix", Victoria Dunford.

Partenerii din Marea Britanie au oferit centrului "Phoenix" câteva zeci de tone de ajutor umanitar, care vor fi împărţite familiilor sărace.

"De când am venit prima dată în Moldova, anul trecut, am ştiut că voi reveni", a specificat reprezentantul ONG din Marea Britanie, David Huddson.

Şi fundația lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss" a donat centrului 400 de mii de lei.

"Vrem să vă mulțumim pentru ceea ce faceți pentru acești copii, pentru ceea ce faceți pentru Republica Moldova, pentru faptul cum ne reprezentați țara peste hotare", a precizat directorul executiv "Edelweiss", Lidia Cucoş.

Anual, peste 400 de copii cu dizabilități beneficiază de serviciile centrului, iar cheltuielile de întreținere sunt de aproape 1,6 milioane de lei.

Lasă un comentariu