Alegeri în Olanda. Partidul premierului olandez a câştigat scrutinul parlamentar

Embed:

Victorie importantă pentru Uniunea Europeană. Partidul Liberal-Democrat al premierului olandez, Mark Rutte, a câștigat alegerile parlamentare. Astfel, Olanda își continuă cursul european.

Liderul populist Geert Wilders, care a promis în campania electorale un referendum pentru ieșirea Olandei din blocul comunitar, a pierdut din teren şi a ieşit pe poziţia a doua, deşi, la sfârşitul anului trecut, Partidul Libertăţii, condus de Wilders, era favorit în sondaje.

După Brexit şi alegerile din SUA, Olanda a spus stop populismului de prost gust.

Principalul rival al premierului olandez, liderul Partidului Libertăţii - Geert Wilders, a venit cu o replică. 

"Vrea să spună că sunt populişti răi şi populişti buni? Nu mă consider un populist, dar el sugerează că populiştii rai sunt pe jumătate nazişti", a declarat liderul populist, Olanda, Geert Wilders.

Alegerile parlamentare din Olanda s-au desfășurat pe fundalul unui scandal diplomatic de amploare cu Turcia, iar premierul Mark Rutte a fost ținta unor acuzații grave din partea autorităților de la Ankara. În conflict s-a implicat și Geert Wilder, care a cerut pe Twitter ca toţi reprezentanţii oficiali ai Turciei în Olanda să fie expulzaţi din ţară.  În replică, ieri, Turcia a expulzat... 40 de vaci olandeze.

O asociație a producătorilor de carne de bovină din Turcia a decis să trimită animalele înapoi în țara exportatoare, invocând că nu mai vor produse animale din Olanda.  Reprezentanții întreprinderii au declarat că, dacă autoritățile olandeze vor refuza să primească cele 40 de vaci înapoi, atunci acestea vor fi sacrificate, iar carnea va fi împărțită localnicilor. 

Lasă un comentariu