Alegeri prezidențiale în Franța: Doi candidați cu viziuni opuse

Franța se află astăzi în fața unui vot crucial, care va decide drumul care îl va urma națiunea. Turul doi al alegerilor prezidențiale îi pune pe francezi să aleagă între doi politicieni cu viziuni diametral opuse.

Afară din Europa și în relații mai strânse cu Rusia sau în fruntea blocului comunitar.

Cei doi candidați au ajuns în turul doi după un scor strâns în primul tur. Emmanuel Macron a acumulat aproximativ 24 la sută din voturi, în timp ce Marine Le Pen- 21,5.

Potrivit celor mai recente sondaje, Emmanuel Macron, candidat independent și lider al mișcării civice "En Marche!", va câștiga detașat cel de-al doilea tur, cu aproximativ 60 la sută din voturi.

Analiștii politici din Hexagon îl numesc un candidat apărut de nicăieri, cu puțină experiență politică, dar agreabil și inteligent. Născut în 1977, într-o familie de medici, Macron nu a urmat drumul părinților și și-a făcut studiile în filosofie, apoi în relații publice. În 2014, a fost numit ministru al Economiei, Industriei și Tehnologiilor Informaționale. Mandatul său a durat doi ani.

Este căsătorit cu fosta sa profesoară de franceză din liceu, care este cu 24 de ani mai mare decât el. 

Contracandidata sa, Marine Le Pen, va încerca să-i ia fața, deși pronosticurile nu sunt în favoarea ei. În vârstă de 48 de ani, şi-a încercat norocul şi la prezidenţialele de acum cinci ani, dar s-a plasat pe locul trei. Le Pen este lidera Frontului Național din Franța din anul 2012.

A preluat ştafeta de la tatăl său, Jean-Marie Le Pen , unul din fondatorii partidului, care a stat la cârma formaţiunii mai bine de 40 de ani. Marine Le Pen este de 13 ani europarlamentar din partea Franței. Presa franceză a acuzat-o că a colaborat cu Moscova, după ce hackerii i-au spart poşta electronică şi au făcut publice mai multe mesaje.

Lasă un comentariu