ALERTĂ la Centrul de Sănătate publică din Chişinău. Peste 300 de angajaţi ai instituţiei au fost evacuaţi de urgență din clădire

Embed:

Alertă la Centrul de Sănătate publică din Chişinău. Peste 300 de angajaţi au fost evacuaţi din clădire în doar câteva minute. Din fericire acesta a fost doar un exerciţiu de simulare a situaţiilor de urgenţă.

Angajaţii Centrului de Sănătate Publică spun că astfel de exerciţii îi ajută să se pregătească pentru situaţii de risc. 

Directorul Centrului de Sănătate Publică Chişinău spune că organizează pentru prima dată astfel de aplicaţii. 

"Consider că trebuie să organizăm mai frecvent pentru a mobiliza lumea, pentru ca să nu avem situaţiile acestea de panică care sunt pentru că în panică pot să fie riscuri şi de traumatisme. Avem patru laboratoare şi avem riscuri, chimic, risc biologic, risc radiologic", a afirmat directorul Centrului de Sănătate Publică Chişinău, Luminița Suveică.

Reprezentanţii Serviciului Situaţii Excepţionale au depistat unele nereguli în timpul simulării.

"Până la moment lipseşte o instalaţie sonoră care ar avertiza despre evacuare. Probabil în viitorul apropiat ea va fi instalată. În rest  evacuarea s-a produs rapid", a spus şeful direcţiei Serviciul Situaţii Excepţionale Chişinău, Liviu Mîrzencu.

Aplicaţiile au fost organizate la solicitarea prim-ministrului Pavel Filip de a face verificări ample în toate instituţiile, mai ales în cele culturale şi de agrement. Decizia a fost luată după tragedia din Kemerovo, Rusia unde peste 60 de oameni şi-au pierdut viaţa într-un incendiu ce a mistuit un Mall. 

Lasă un comentariu