Alexandru Jizdan: Construcţia complexului locativ cu apartamente de serviciu pentru poliţişti va demara în luna aprilie

Embed:

Construcţia complexului locativ cu apartamente de serviciu pentru poliţişti va demara în luna aprilie. Anunţul a fost făcut de ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, în cadrul emisiunii Replica, difuzată aseară la Prime. Aproximativ 500 de angajaţi ai MAI, care au nevoie de un loc de trai, vor beneficia de spaţiu locativ. 

"Pe data de cinci aprilie pe strada Gheorghe Asachi acolo unde avem un lot de pământ noi vom pune prima piatră la temelie. Anul acesta vom începe a construi acolo, noi preconizăm circa 500 apartamente de serviciu", a spus ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

Alexandru Jizdan afirmă că salariile poliţiştilor ar trebui majorate, pentru ca aceştia să nu renunţe la profesia lor.

"Sunt şi ei oameni care apără oamenii din ţara noastră. Pentru securitate statul trebuie totuşi să plătească. Dacă vom veni cu salarii care le vor permite colegilor să ducă un trai nu luxos, dar un trai decent, măcar 10 mii de lei, eu cred că lucrurile de la sine vor dispărea ca fenomen", a afirmat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

Ministrul a mai precizat că toţi poliţiştii trebuie să aibă o condiţie fizică foarte bună, aşa că, în scurt timp, vor fi luate măsuri în acest sens. 

"Mă îngrijorează modul nesănătos de viaţă şi consumul de alcool ca mod de relaxare şi în rândul poliţiştilor. Vom veni cu mai multe propuneri pentru a aduce mai multă calitate în viaţa colegilor noştri. În luna mai vor fi testaţi toţi conducătorii din cadrul Ministerului de Interne. Vor veni pe stadionul Dinamo şi vor trece teste sportive indiferent de ce vârstă are şi indiferent ce greutate are", a precizat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

Lasă un comentariu