Alexandru Jizdan: Poliţiştii, pompierii, carabinierii şi poliţiştii de frontieră vor putea beneficia de apartamente de serviciu în Capitală

Embed:

Poliţiştii, pompierii, carabinierii şi poliţiştii de frontieră vor putea beneficia de apartamente de serviciu în Capitală. Locuinţele vor fi date în exploatare în cel mult doi ani. Anunţul a fost făcut, astăzi, de ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, care speră că, astfel, va motiva specialiştii să rămână să muncească în sistem. 

Alexandru Bejan munceşte în cadrul Trupelor de Carabinieri deja de 18 ani. Vestea că ar putea beneficia de o locuinţă de serviciu l-a bucurat foarte mult, întrucât bărbatul locuieşte, în prezent, într-un apartament închiriat, împreună cu soţia şi cei doi copii ai săi, în vârstă de 13 şi, respectiv, 16 ani. 

"Locuiesc la gazdă într-un apartament cu două camere. Chiria ne costă aproximativ 4.500 de lei. Asta în afară de serviciile comunale. Pe timp de iarnă ajunge undeva la 6.500", a spus şeful Serviciului Relaţii Publice, DTC, Alexandru Bejan.

Familia are un venit lunar de aproximativ 12 mii de lei, dintre care mai bine de jumătate este cheltuit pentru chirie şi servicii comunale. Alexandru Bejan speră că după ce se vor muta în apartamentul de serviciu vor putea strânge bani pentru propria locuinţă. 

"Cheltuielile pentru chirie le putem reorienta pentru ca să putem acumula bani, ca să cumpărăm, să avem, cum s-ar spune, căsuţa noastră", a menționat şeful Serviciului Relaţii Publice, DTC, Alexandru Bejan.

Locuinţele destinate carabinierilor şi poliţiştilor vor fi construite pe strada Nicolae Testemiţanu din cartierul Telecentru al Capitalei. Potrivit ministrului Alexandru Jizdan, Departamentul Trupelor de Carabinieri deţine un teren de şapte hectare în preajma Spitalului Oncologic.

În prezent, aici se află mai multe clădiri vechi, care urmează să fie demolate. În locul lor va fi ridicat un ansamblu rezidenţial format din 37 de blocuri a câte zece etaje. Ministerul de Interne a lansat deja concursul public privind selectarea companiei care va efectua lucrările.

"Agentul economic, care ne va propune cel mai mare metraj, care va propune cele mai bune condiţii şi noi ne vom asigura că el realmente are potenţial de a construi.Sper eu, în anul 2018 noi îl vom începe, ca obiectiv ne-am propus, ca în doi ani de zile să fie dat în exploatare", a declarat ministrul de Interne, Alexandru Jizdan.

Alexandru Jizdan a mai făcut un anunţ important. Construcţia unui bloc cu 50 de apartamente, destinate pompierilor şi salvatorilor, va începe chiar luna viitoare. Clădirea va fi ridicată pe strada Gheorghe Asachi, pe un teren care aparţine Inspectoratului General al Situaţiilor de Urgenţă. 

"La etajul întâi al acestui bloc, el va construi pentru Inspectoratul General al Situaţiilor de Urgenţă şi o sală sportivă, care la fel ne va aparţine nouă. Iar colegii de la IGSU vor avea posibilitate şi să locuiască în acest bloc, dar şi să frecventeze sala sportivă", a afirmat ministrul de Interne, Alexandru Jizdan.

Un alt bloc destinat poliţiştilor de frontieră va fi construit pe strada Grenoble din Capitală. Angajaţii MAI care vor beneficia de apartamente de serviciu vor fi selectaţi în baza unui regulament intern şi vor putea locui în acestea pe perioada serviciului.

"Tot ce facem acum va duce la reducerea numărului de angajaţi, care vor pleca. Niciodată noi nu am avut apartamente de serviciu pentru angajaţi", a precizat ministrul de Interne, Alexandru Jizdan.

În prezent, Ministerul de Interne are aproximativ 18 mii de angajaţi şi mai are nevoie de încă o mie.

Lasă un comentariu