Ambasadorul Federaţiei Ruse, Farit Muhametşin, convocat de MAE

Embed:

Chişinăul îi cere Moscovei să renunţe la organizarea în mod unilateral a unor manifestaţii dedicate celei de-a 25-a aniversări de la începutul operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru. În acest sens, ambasadorul Federaţiei Ruse, Farit Muhametşin a fost convocat astăzi la Ministerul de Externe. 

Diplomatului rus i s-a atras atenţia repetat asupra inoportunităţii organizării acestor evenimente cu participarea artiştilor şi delegaţiilor oficiale de la Moscova.

Autorităţile de la Chişinău invocă faptul că asemenea acţiuni pot prejudicia relaţiile moldo-ruse şi că partea moldovenească îşi doreşte ca aceste relaţii să fie prieteneşti, de încredere şi respect reciproc. S-a discutat şi despre demersurile Chişinăului privind transformarea actualei operaţiuni de menţinere a păcii într-o misiune civilă cu mandat internaţional.

Săptămâna trecută, Ministerul de Externe i-a sugerat delegației ruse în frunte cu vicepremierul Dmitri Rogozin să-și anuleze vizita în Moldova pentru a participa la cea de-a 25-a aniversare de la începutul misiunii de pacificare. La rândul său, Rogozin a spus că va ajunge oricum în stânga Nistrului. 

Lasă un comentariu