Ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova, Lucy Joyce, convocată la MAEIE

Embed:

Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii în Republica Moldova, Lucy Joyce a fost convocată astăzi la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene. 

Ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova, Lucy Joyce a fost convocată pentru a oferi explicaţii despre deplasarea în Marea Britanie a liderului separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Şefa misiunii diplomatice britanice a declarat că deplasarea a purtat un caracter privat și nu unul oficial, așa cum se menționa în comunicatul de presă publicat pe site-ul oficial al liderului separatist.

Doamna ambasador a mai spus că vizita a fost organizată de o asociaţie studenţească specializată în dezbateri pe diverse teme de interes academic. Lucy Joyce a ţinut să sublinieze că Marea Britanie consideră că conflictul transnistrean urmează să fie soluţionat doar prin respectarea principiului suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

La rândul său, viceministrul de externe, Lilian Darii, a ţinut să atragă atenţia Ambasadei Britanice asupra inoportunităţii unor astfel de acţiuni pe viitor. El a mai subliniat faptul că abuzurile politice comise frecvent în ultimul timp de către liderii de la Tiraspol subminează eforturile întreprinse cu sprijinul partenerilor internaţionali în vederea identificării unei soluţii pentru conflictul transnistrean.

Preşedintele nerecunoscut din stânga Nistrului, Vadim Krasnoselski, împreună cu alţi doi oficiali au efectuat vineri o vizită la Londra,care a trezit mai multe nemulţumiri.

Lasă un comentariu