Anatol Țăranu: Chiar dacă suma nu este exorbitantă, totuşi 100 de milioane de euro e o chestie foarte simţitoare pentru buget

Embed:

Asistenţa macrofinanciară în valoare de 100 de milioane de euro oferită de UE va impulsiona implementarea reformelor şi va îmbunătăţi substanţial calitatea vieţii cetăţenilor. De această părere sunt invitaţii emisiunii Replica, difuzată aseară la PRIME TV.

"Acest parteneriat pentru Republica Moldova este un success. Prin care UE a confirmat corectitudinea mersului reformelor în Republica Moldova. Acea continuitate pe care o are Guvernul în promovarea poziţiilor sale. Noi am trecut de la anumite declaraţii care au fost anterior, chiar şi faţă de summitul de acum doi ani, la ceva mai pragmatic", a declarat purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari.

"Chiar dacă suma nu este exorbitantă, dar totuşi 100 de milioane de euro e o chestie foarte simţitoare pentru buget. Politicienii din Moldova trebuie să facă tot posibilul ca să primească aceşti bani", a menționat analistul politic, Anatol Țăranu.

Invitaţii emisiunii au vorbit şi despre condiţiile pe care autorităţile de la Chişinău trebuie să le îndeplinească pentru ca prima tranşă să poată fi debursată.

"Sigur că măsurarea îndeplinirii acestor 30 sau 29 de criteria se va face treptat. Aşa cum face fiecare relaţie bilaterală şi primele zece vor fi evaluate acuma în primăvară. Şi în funcţie de aceasta va fi debursată prima sumă. Ea nu este critică, dare a este importantă pentru că va facilita creşterea economică a Republicii Moldova", a precizat directorul CREDO, Sergiu Ostaf.

"În fond Guvernul Filip face lucrurile destul de bine.  Nu există critici la capitolul tehnic, cum îndeplinim noi acele condiţionalităţi care vin din partea UE.  Singura problem mare este problema politică", a spus analistul politic, Corneliu Ciurea.

Lasă un comentariu