Anchetă extinsă în Marea Britanie. 200 martori, identificaţi în cazul spionului rus otrăvit

Embed:

Ancheta din Marea Britanie în cazul fostului spion rus atacat cu gaz neuro-toxic se extinde. Până acum, au fost identificaţi 200 de posibili martori, iar anchetatorii au strâns peste 240 de probe. Cinci locuri din Solsbury, unde au fost depistate urme de gaz neuro-toxic, au fost izolate.

"Ca măsură de precauţie, recomandăm oamenilor să cureţe toate hainele purtate duminică şi toate obiectele personale pe care le aveau cu ei", a spus directorul medical, Centrul de Sănătate Publică, Jenny Harries.

Pentru a linişti populaţia, autorităţile au subliniat că riscul de contaminare este extrem de scăzut.

Însă Salisbury, oraşul liniştit de odinioară, este bulversat după ultimele evenimente. Oamenii încearcă să îşi reia viaţa obişnuită, dar veştile care vin din partea autorităţilor sunt îngrijorătoare. Dacă până acum nici măcar nu au auzit de gaze neuro-toxice, acum sunt nevoiţi să ia măsuri pentru a reduce riscul de contaminare.

Locuinţa fostului spion rus, un bar, un restaurant şi banca din centrul comercial unde a fost găsit inconştient bărbatul precum şi cimitirul unde sunt înmormântaţi soţia şi fiul lui - au fost izolate şi sunt cercetate de anchetatori. În plus, au fost izolate şi vor fi decontaminate ambulanţa cu care a fost transportat bărbatul, precum şi vehiculul de poliţie folosit de agentul contaminat cu gaz neuro-toxic.

Între timp, poliţiştii britanici refac filmul atacului de săptămâna trecută. Potrivit surselor apropiate anchetei, spionul rus şi fiica lui ar fi fost expuşi gazului paralizant în momentul în care se aflau acasă. După câteva ore, ei s-au simţit rău şi s-au aşezat pe o bancă din centrul comercial unde au fost găsiţi de poliţişti.

Dovada că atacul cu gaz a avut loc în locuinţa fostului spion rus este faptul că poliţistul internat în spital cu simptome similare a fost cel care a intrat primul în casa lui Serghei Skripal, după declanşarea anchetei. După şedinţa comitetului COBRA de aseară, ministrul de interne, Amber Rudd, a anunţat că au fost mobilizaţi 250 de ofiţeri pentru investigaţie.

Lasă un comentariu