Andrei Năstase nu mai aşteaptă răspunsul liderului PAS. Acesta a anunțat că intră în cursa pentru Primăria Capitalei

Embed:

Sunt împreună și nu prea. Este vorba despre alianța electorală între partidul Maiei Sandu și al lui Andrei Năstase. Deși discuțiile între cele două formațiuni despre cum trebuie aleși candidații la parlamentare durează deja de vreo patru luni, astăzi Platforma DA a anunțat că Andrei Năstase este candidatul formaţiunii la funcția de primar al Chișinăului. Năstase i-a cerut  astăzi Maiei Sandu să-l susțină în campanie, dar se pare că PAS nu se grăbește să vină cu un răspuns clar. 

"Cei de la PAS ne-au spus că ne vor răspunde cât de curând la oferta noastră politică. Am insistat în permanență pe un candidat comun al dreptei proeuropene și așteptăm răspunsul celor de la PAS", a spus liderul PPDA, Andrei Năstase.

Secretarul general al Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu a anunţat că formațiunea va lua o decizie în acest sens doar după ce Comisia Electorală Centrală va anunța data alegerilor. Până atunci însă, Grosu a menționat că este prematur să se expună cu privire la susținerea lui Andrei Năstase sau înaintarea unui candidat din partea PAS la alegerile locale anticipate pentru Primăria Chișinău. Anterior Maia Sandu a declarant că și PAS se va implica în alegerile repetate din Capitală, evitând să spună dacă va susține sau nu candidatul Partidului DA.

Andrei Năstase a solicitat și altor forțe politice să-l susțină, dar nici Partidul Liberal Democrat nu se grăbește să o facă. Tudor Deliu a menționat că și ei așteaptă decizia CEC cu privire la data alegerilor locale. De asemenea, PLDM încă nu a decis dacă va participa la scrutin.

Andrei Năstase nu exclude că formațiunea sa ar putea propune un candidat și pentru alegerile locale din municipiul Bălți. Decizia de a-l propune pe Andrei Năstase la funcția de primar al Capitalei la alegerile locale care ar putea avea loc în luna mai curent a fost luată în această sâmbătă, de către Consiliul politic al formațiunii. Şedinţa a avut loc departe de ochii presei, deși inițial s-a anunțat că va fi una publică. Ulterior jurnaliștii au fost mințiți că vor putea adresa întrebări, însă liderul PPDA a fugit de jurnalişti.

Lasă un comentariu