Andrian Candu: Au fost aprobate reforme vitale pentru Moldova

Embed:

Dacă o administrare eficientă este un stat capturat, atunci sunt de acord cu această captivitate. Declarația îi aparţine președintelui Parlamentului, Andrian Candu, şi a fost făcută într-un interviu oferit publicației germană Deutsche Welle.

Șeful Legislativului a mai spus că această guvernare a reușit să adopte reforme vitale pentru statul nostru și să înregistreze o creștere economică, în pofida mai multor voci pesimiste.

Andrian Candu a declarat pentru Deutsche Welle că actuala guvernare a reușit să evite criza economică de la începutul anului 2016, iar încasările în bugetul de stat au crescut.

Totodată, a început lupta împotriva corupției, iar mai multe scheme infracționale de spălare a banilor au fost prevenite.

Andrian Candu a menționat că, deși unii experți califică statul nostru drept unul capturat, el este de acord cu această  captivitate.

Mai ales că s-a reușit reforma sistemului de pensii, majorarea acestora, iar din toamnă vor crește salariile profesorilor, chiar dacă unii spuneau că nu vor exista bani pentru aceste plăți.  

Președintele Parlamentului a menționat că acuzațiile de genul că votul mixt s-a votat repede, sunt nefondate. Acest proiect de lege a fost cel mai dezbătut din istoria țării.

Documentul a fost discutat cu experți naționali și internaționali și au fost organizate mai multe runde de dezbateri unde au participat deputați, societatea civilă, partidele parlamentare, dar și cele din opoziție, a precizat spicherul.  

Președintele Parlamentului a mai declarat pentru Deutsche Welle că până acum s-au recuperat peste un miliard de lei de la cele trei bănci fraudate. Iar în septembrie, va fi aprobată strategia propusă de Kroll privind recuperarea banilor de peste hotare.  

Șeful Legislativului a mai spus că Moldova este o țară pașnică și nu își dorește vreun război cu cineva. Mai mult, se dorește o relație bună cu toți partenerii, inclusiv cu Rusia, doar că acestea să fie bazate pe respect reciproc.

Lasă un comentariu