Andrian Candu: Peste 350.000 de semnături în susţinerea votului uninominal au fost colectate în 10 zile

Embed:

"În doar 10 zile, au fost colectate peste 350 de mii de semnături în susţinerea votului uninominal." Declaraţia a fost făcută, astăzi, de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu. Speakerul a precizat că PDM invită societatea civilă şi forţele politice să dezbată iniţiativa susţinută de un număr atât de mare de moldoveni.

Cetățenii care susţin iniţiativa democraţilor spun că, datorită modificării actualului sistem electoral, vor putea alege deputaţi competenţi şi responsabili.

În cadrul unei conferinţe de presă, speakerul Andrian Candu a declarat că regretă decizia unui grup de ONG-uri de a boicota discuţiile privind introducerea votului uninominal.

"Cele 19 nu reprezintă întreagă societate civilă evident. Din câte cunosc eu în Republica Moldova sunt înregistrate 7788 de ONG-uri. Vom continua discuţia cu ei, sunt bineveniţi să abordăm toate subiectele şi să dezbatem subiectul respectiv. Cetăţenii cer schimbare. Este clar vizibil şi din sondajele de opinie", preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Democraţii încurajează ONG-urile să se implice echidistant în dezbateri. Proiectul de lege privind introducerea votului uninominal a fost înregistrat în Parlament, acum o săptămână. Documentul urmează să fie transmis spre examinare Comisiei de la Veneţia. Modificările sistemului electoral nu vor fi adoptate fără avizul Comisiei.

Lasă un comentariu