Andrian Candu: Totul se face noi, pentru autorități, cetățeni și pentru viitoarele generații

În cadrul emisiunii Replica, Andrian Candu a adus răspunsuri la mai multe întrebări. Referitor la integrarea europeană, Preşedintele Parlamentului a comunicat că totul se face în favoarea ţării noastre şi pentru cetăţeni.

"Integrarea Europeană se face prin toate acțiunile și reformele, țara trebuie să fie dezvoltată, cetățenii trebuie să traiască într-o țară mai bună. Republica Moldova trebuie să devină țara în care fiecare cetățean va vrea să se trezească dimineața să meargă la lucru.
Ar fi bine ca în Constituție să fie scris că singura modalitatea de dezvoltare a țării ține de integrarea europeană. Nu este o dispoziție juridică deoarece Constituția nu prevede doar elemente juridice care creează efecte juridice, dar sunt și declarații juridice. Nu este o idee nouă, în Moldova s-a mai discutat și nu suntem noi singuri, sunt țări europene, mai puțin europene ca un exemplu ar fi Georgia care la fel este o țară asociată Uniunii Europene, au o redacție nouă a Constituției unde e specificată integrarea europeană, ca un deziderat de dezvoltare a țării. E cazul să avem și noi așa ceva în Constituției, indeiferent de guvernare", a comunicat Preşedintele Parlamentului, Andrian Candru.

Cât despre nevoia de modoficare a Constitutiei, Andrian Candu a răspuns ferm că totul se face pentru viitoarea generaţie şi pentru ţară.

"Cetățeanul va simți prin Constituție datorită faptului că instituțiile statului vor acționa prin prizma prevederilor constituționale. În primul rând este pentru a ne asigura și pentru a da garanție, singura cale de dezvoltare este integrarea europeană. Totul se face noi, pentru autorități, cetățeni și pentru viitoarele generații", a comunicat Preşedintele Parlamentului, Andrian Candru.

Lasă un comentariu