ANTA a găsit o soluţie. Numărul curselor din satul Puhoi spre Capitală va creşte de la şapte la 13

Embed:

Locuitorii din satul Puhoi, raionul Ialoveni, vor putea călători mai ușor spre Capitală. Numărul curselor Puhoi- Chişinău va fi suplimentat, de la șapte la 13. Decizia a fost luată astăzi de Agenția Națională Transport Auto, după ce oamenii din locallitate au protestat ieri, fiind nemulţumiţi că nu au cu ce ajunge în oraș. 

În zorii zilei de ieri peste 100 de localnici din Puhoi, printre care şi primarul localităţii, au blocat drumul principal din sat, cerând ca ANTA să permită ca localnicii să fie transportaţi pe ruta Puhoi-Chişinău cu două autobuze, procurate de către Primărie şi un grup de localnici. Autorităţile au sistat aceste activităţi de transport, după ce au constatat că cele două autobuze efectuau curse ilegal.

"Oamenii au decis că aceste autocare care sunt ale locuitorilor satului Puhoi să fie oferite ca să efectueze curse ocazionale spre orașul Chișinău", a spus primarul satului Puhoi, Petru Frunze.

Primarul localităţii este contrazis de responsabilii de la ANTA, care precizează că o cursă ocazională presupune, potrivit legii, că un grup de oameni ar porni din satul Puhoi și același număra de persoane s-ar întoarce în localitate. Autorităţile susţin că cele două autobuze ale Primăriei efectuau, în realitate, curse cu itinerar şi program stabilit, fără a avea o autorizaţie, aşa cum prevede legea.

În Puhoi există acum șapte curse care fac legătura cu municipiul Chișinău. Fiecare microbuz are 20 de locuri. Unii oameni din localitate spun că este insuficient şi că aceste microbuze se pornesc din satul vecin.

Pe altă parte, unii localnici susţin că scandalul în jurul transportului nu are temei.

După protestul de ieri, ANTA a convocat în şedinţă reprezentanţii celor doi agenţi economici care operează legal curse în localitate. În urma discuţiilor s-a stabilit că șase curse Chișinău-Puhoi-Văratic vor circula doar până la Puhoi, pentru ca localnicii din acest sat să beneficieze de 13 curse regulate, în loc de şapte, cum este acum.

Transportatorii autorizaţi urmează să depună solicitări la Ministerul Economiei și Infrastructurii pentru modificarea itinerarului.

Lasă un comentariu