Anunţuri periculoase. Traficanţii de droguri atrag clienţi prin afişe codificate

Embed:

Oamenii legii dau un semnal de alarmă. Dacă vedeţi pe stâlpi sau pereţi anunţuri care conţin cuvintele mărci, bomboane sau viteză sunaţi la poliţie. Aceste cuvinte inofensive sunt, de fapt, nişte semnale codificate în rândurile consumatorilor de droguri şi reprezintă substanţe narcotice. Oamenii legii atenţionează că printre cei care cad în capcana traficanţilor se numără şi adolescenţi.

Schema ilegală a fost deconspirată după ce un tânăr a venit la o tipografie de pe bulevardul Dacia din Capitală, pentru a multiplica un afiş în 50 de exemplare. În anunţ se vorbea despre bomboane.

Potrivit poliţiei, aceste aşa-numite bomboane erau, de fapt, droguri sintetice. Anunţul conținea un număr de telefon și un site, de pe care puteau fi cumpărate substanțe narcotice. Afişul suspect i-a dat de bănuit unui alt angajat al tipografiei, care a trimis o poză cu anunţul asociaţiei obşteşti Iniţiativa Pozitivă, care, la rândul său, a alertat oamenii legii. 

"S-a stabilit ca persoana care a comandat aceste anunturi a mai fost observata prin preajma, presupunem ca ar putea locui prin preajma. Este un tanar cu varsta cuprinsa intre 18 si 25 de ani", a spus şeful Direcţiei Antidrog, INI, Ion Țurcanu.

Polițiştii îl caută acum pe tânăr. Dacă va fi găsit vinovat de trafic de droguri, acesta riscă până la 15 ani de închisoare. Oamenii legii susţin că aceste anunțuri le sunt destinate, în mare parte, adolescenților.

"Aceste substanţe narcotice sintetice pot afecta sistemul nervos şi, respectiv, pot distruge personalitatea celui care le consumă. Persoanele care consumă aceste droguri un timp îndelungat pot fi salvate doar prin înlocuirea valvei cardiace", a afirmat reprezentant al A.O. Iniţiativa Pozitivă, Constantin Cearanovschii.

În primele două luni ale acestui an, forţele de ordine au confiscat de la traficanții de droguri aproximativ două kilograme și jumătate de droguri sintetice. 

Lasă un comentariu