Aprecierile americanilor. Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, într-o vizită oficială în SUA

Embed:

Moldova lucrează într-un ritm accelerat pentru a se moderniza şi a se apropia de ţările vestice. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, aflat într-o vizită de lucru în Statele Unite. Liderul PDM s-a întâlnit, joi şi vineri, cu mai mulți senatori și congresmeni americani, dar și cu Adjunctul Secretarului de Stat, Bridget Brink.

Vlad Plahotniuc le-a vorbit oficialilor americani despre reformele care au loc, în prezent, în Moldova, inclusiv despre cea a Guvernului și a sistemului politic. Asistentul Adjunct al Secretarului de Stat, Bridget Brink, a apreciat eforturile depuse de autoritățile de la Chişinău în implementarea reformelor, precum și determinarea actualei guvernări de a continua vectorul european al țării.

Congresmanul Pete Olson s-a arătat impresionat de reușitele Moldovei din ultimul an, referindu-se, în special, la încheierea Acordului de colaborare cu FMI. Oficialul american a asigurat oaspeții moldoveni că Statele Unite sprijină ţara noastră, despre care a afirmat că merge în direcția bună. Olson a mai spus că "Statele Unite nu trebuie să fie doar un observator global, ci şi un lider mondial, care să susțină țări precum Moldova”.

Iar congresmanul Ted Poe a susținut aprofundarea relațiilor moldo-americane și a apreciat eforturile făcute de autoritățile de la Chişinău pentru rezolvarea conflictului transnistrean. La rândul său, congresmanul Chris Smith a felicitat guvernarea pentru rezultatele economice și pentru progresele în combaterea traficului de ființe umane. Pe agenda vizitei lui Vlad Plahotniuc la Washington se află și alte întâlniri, inclusiv la Consiliul Național de Securitate al Casei Albe.

Lasă un comentariu