Arest prelungit pentru primarul suspendat al Capitalei. Dorin Chirtoacă se va afla încă 30 de zile sub control judiciar

Embed:

Primarul suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, acuzat de trafic de influenţă şi corupere pasivă, va sărbători, de nevoie, Crăciunul pe stil vechi în ţară. Magistraţii Judecătoriei Chișinău cu sediul în sectorul Buiucani i-au prelungit, astăzi, cu încă 30 de zile controlul judiciar, măsura preventivă care nu-i permite să iasă din Moldova. 

"Se admite integral demersul acuzatorului de stat privind prelungirea cu 30 de zile a măsurii preventive, eliberarea provizorie sub control judiciar în privinţa inculpatului, Chirtoacă Dorin Ion", a spus judecătorul Alexandru Negru.

Decizia l-a nemulţumit pe edilul suspendat al Chişinăului, care se declară nevinovat.

"Este lipsit de sens să venim aici fiecare 30 de zile să venim pentru prelungirea a ce?! a faptului că merg pe stradă. Nu are absolut niciun sens, am spus instanţei. Nu s-a ţinut cont", a menționat primarul suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă.

"Măsurile preventive au un scop şi anume scopul pentru buna desfăşurare a cauzei penale şi în termen rezonabil", a afirmat procurorul anticorupție, Dumitru Robu.

Înainte de a afla decizia judecătorilor, Chirtoacă a solicitat instanţei să-i permită să expedieze o sesizare Curţii Constituţionale. El intenţiona să le ceară magistraţilor Înaltei Curţi să se expună dacă este sau nu legal demersul procurorului privind prelungirea controlului judiciar.

Mai mult, Chirtoacă a vrut să ceară suspendarea examinării cererii anchetatorului până la anunţarea deciziei Curţii. Solicitările lui au fost, însă, respinse de instanţă.

"Toate cererile, care sunt înaintate de către partea apărării sunt nişte cereri abuzive înaintate pentru a tărăgăna examinarea cauzei penale. Sunt nişte cereri neîntemeiate", a mai adăugat procurorul anticorupție, Dumitru Robu.

Dorin Chirtoacă a fost reţinut de procurorii anticorupţie în mai 2017, fiind învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă în dosarul parcărilor cu plată. De asemenea, el este acuzat de depăşirea atribuţiilor de serviciu într-un alt dosar penal. Dacă va fi găsit vinovat, Chirtoacă riscă până la șapte ani de închisoare.

Lasă un comentariu