Arestările continuă. Alte opt persoane reţinute în dosarul medicilor, în arest

Cinci suspecţi în dosarul schemei de comercializare ilegală a medicamentelor vor fi cercetaţi penal după gratii. Iar alţi trei au fost plasaţi în arest la domiciliu.

Deciziile au fost pronunţate astăzi de către magistraţii Judecătoriei Chişinău cu sediul în sectorul Buiucani. Sâmbătă, instanţa a dictat măsuri preventive pentru alţi nouă suspecţi în dosar. O persoană nu a fost adusă în instanţă, întrucât se află în spital.

Învinuiţii au fost escortaţi pe rând la judecătorie de către ofiţerii CNA. Aceştia au refuzat să vorbească cu presa.  

Mulţi dintre avocaţi au declarat că nu sunt de acord cu decizia magistraţilor şi o vor ataca în instanţa superioară.

"A admite parţial demersul procurorului, aplicarea măsurii preventive, arestul preventiv şi a elibera mandat de arestare în privinţa lui Roşescu Dina pe un termen de 25 de zile", a spus magistratul Mihail Diaconu.

"Noi considerăm că nu există probe, ce ar justifica poziţia procurorului referitor la aplicarea măsurii de reprimare", a zis avocatul Oleg Macovschi.

Patru persoane vor sta în izolatorul CNA 30 de zile, iar una - 25 de zile. Alţi trei învinuiţi au primit arest la domiciliu.

"O să examinăm legalitatea, dacă o să fie necesar, o să le contestăm", a zis procurorul anticorupţie Eugenia Zubco.

Sâmbătă, alţi trei suspecţi au fost plasaţi în izolator, iar opt - în arest la domiciliu. În total, 20 de persoane au fost reţinute pentru că ar fi comercializat ilegal medicamente. Mai exact, reprezentanţii companiilor farmaceutice identificau anumiţi medici şi îi convingeau, contra unor sume de bani, să le prescrie pacienţilor  medicamentele pe care le aveau în stoc. 

"Ce mită primeau? - Sumele urmează să fie concretizate, o să fiţi anunţaţi la momentul respectiv", a spus procurorul anticorupţie Eugenia Zubco.

La rândul lor, doctorii le indicau pacienţilor preparatele, dar şi adresele de unde puteau fi procurate acestea. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, medicii riscă până la zece ani de puşcărie, iar reprezentanţii companiilor farmaceutice - câte şase ani de detenţie.

Lasă un comentariu