Ascensoare noi în Capitală. 37 de lifturi noi vor fi instalate în acest an

Embed:

37 de lifturi noi vor fi instalate în acest an în sectoarele Botanica, Centru şi Buiucani. Pe lista Liftservice figurează 17 blocuri de locuit unde vor fi montatee ascensoare noi. Lucrările vor începe în luna martie.

"Cele mai multe ascensoare- 22 din 37 sunt la sectorul Botanica, 4 sunt în sectorul centru şi 11 sunt la Buiucani", a spus şeful ÎMS Liftservice, Ion Stanciu.

Acest bloc de pe bulevardul Constantin Negruzzi este pe lista Liftservice. Liftul de aici are 47 de ani, iar din cauza uzurii, se defectează de câteva ori pe lună, spun locatarii.

Primele ascensoare noi, vor ajunge la Chişinău la sfârşitul lunii martie. Tot atunci, muncitorii vor începe lucrările de montare. 

Toate lifturile ce vor fi cumparate in 2018 de catre autoritatile municipale vor fi identice cu acest ascensor, instalat acum un an intr-un  bloc de locuit din sectorul Buiucani al Capitalei. Ele se produc la o uzina specializata din Belarus si au un termen de garantie de 25 de ani.

Noile lifturi sunt mai econome şi produc mai puţin zgomot, spun specialiştii.

"El permite a economisi undeva 30 de procente din energia electrică. Toţi parametrii, toate caracteristicile sunt europene", a zis şeful ÎMS Liftservice, Ion Stanciu.

Un ascensor nou produs la uzina din Belarus costă în jur de 500 de mii de lei. Potrivit întreprinderii Liftservice, 26 la sută din lifturile din Capitală au o vechime de peste 25 de ani.

Tot atâtea sunt mai vechi de 31 de ani, iar 36 la sută au fost instalate în 1981. Locuitorii Capitalei se plâng că acestea sunt în stare deplorabilă, iar de Crăciun pe stil vechi, cinci adolescenţi au mers la colindat, dar au rămas blocaţi în lift.

Colindătorii, care au între 13 şi 16 ani, au petrecut aroape şase ore în ascensorul unui bloc de locuit de pe strada Decebal din sectorul Botanica al Capitalei. Pentru eliberarea lor, a fost nevoie nu doar de intervenţia angajaţilor de la Liftservice, dar şi a salvatorilor.

Lasă un comentariu