Asigurările autorităţilor. Octavian Calmîc: Dedeman îşi va revedea poziţia de a pleca din Moldova

Embed:

Investiţiile de peste 20 milioane de euro care urmează să fie făcute în Moldova de către grupul românesc Dedeman nu vor fi pierdute. Asigurările vin din partea ministrului Economiei, Octavian Calmîc, care spune că autorităţile depun eforturi pentru păstrarea şi derularea proiectului investiţional. 

"La nivel național, Dedeman-ul a obținut toată informația necesară, toată convingerea de a veni și de a face o investiție în RM. În scurt timp situația se va redresa și  Dedeman își va revedea poziția. Ei deja au făcut cheltuieli, ei deja au făcut anumite investiții în RM. Ar fi un păcat să abandoneze acest proiect", a spus ministrul Economiei şi Infrastructurii, Octavian Calmîc.

Recent, reprezentanții companiei Dedeman au anunțat că renunță la investiția de 20 de milioane de dolari pe motiv că proiectul companiei este blocat de consilierii municipali.

Premierul Pavel Filip a cerut structurilor de stat să intervină pentru a înlătura barierele birocratice.

Totuși, Consiliul municipal Chișinău este cel care poate oferi certificatul de urbanism, care ar debloca lucrările de construcție a unui centru comercial. Grupul Dedeman își propune să deschisă peste 200 de locuri de muncă în Moldova. Peste 50 de clădiri vechi ale fostei fabrici de piele urmau să fie demolate, iar în locul lorsă fie construit un centru comercial cu 460 de locuri de parcare pentru clienţi.

Lasă un comentariu