Astenia de primăvară: Ce este şi cum poţi scăpa de ea

Embed:

Slăbiciuni, oboseală, dureri de cap, lipsa poftei de mâncare şi disconfort psihic, sunt doar câteva dintre simptomele asteniei de primăvară, spun medicii. Potrivit lor, organismul este epuizat şi lipsit de forţă din cauza consumului mic de legume și fructe proaspete. Pentru a evita asemenea stări specialiştii ne recomandă să ne alimentăm sănătos, să facem plimbări în aer liber, sport şi să ne  odihnim suficient.

Oamenii spun că se simt epuizaţi la început de primăvară, dar că recurg la diferite metode a se revigora.

Potrivit nutriţioniştilor, medicamentele nu ajută în cazul asteniei de primăvară. Cea mai bună armă fiind evitarea alimentelor grase, prăjite, cât şi a produsele care au un conținut ridicat de carbohidrați.

Iar psihologii ne recomandă să planificăm cât mai multe activităţi care ne aduc satisfacţie şi să dormim suficient.

"Măcar şapte ore pe noapte e necesar pentru ca să prevenim această stare, corpul să aibă energia necesară ca să facă faţă stării de astenie de primăvară. Şi nu în ultimul rând, nu uităm să fim fericiţi", a spus psihologul Olesea Pletniov.

Specialiştii le recomandă persoanelor care simt o stare de oboseală permanentă pe parcursul a mai mult de două săptămână să solicite ajutorul medicilor. 

Lasă un comentariu