Încă un atac terorist la Londra. Cel puţin un om a fost ucis, iar zece au fost răniţi

Embed:

Cel puțin un om a fost ucis, iar alți zece au fost răniți în Capitala Marii Britanii, după ce o camionetă a intrat noaptea trecută într-un  grup de oameni care ieşea dintr-o moschee din nordul orașului. Unul dintre suspecţi a fost reținut. 

Oamenii au reușit să-l imobilizeze pe atacator până la venirea poliției. Acesta s-a dovedit a fi un bărbat de 48 de ani. Martorii spun că el a ieșit din camionetă și a strigat că vrea să ucidă toți musulmanii. Imamul moscheei l-a apărat de mulțimea furioasă, care a început să-l lovească.

Ulterior, atacatorul a fost luat de oamenii legii și dus la spital, unde urmează să fie testat dacă nu suferă de vreo boală mintală.  Atacul a avut loc în perioada Ramadanului, când adepții Islamului se duc noaptea la moschee pentru a se ruga.

Martorii spun că au fost mai mulți atacatori. Serviciile de securitate au încercuit zona. 

Premierul Regatului Unit al Marii Britanii, Theresa May, a declarat că poliția anchetează atacaul drept unul terorist şi că în urma acestui caz va fi creată o comisie care va avea drept scop combaterea extremismului.

"În această dimineaţă, am fost martorii unei tentative de distrugere a libertăților cetăţenilor Regatului Unit. Cazul respectiv ne reaminteşte că terorismul, extremismul şi ura se pot manifesta în diverse forme", a afirmat premierul Marii Britanii, Theresa May.

Ultimul atentat terorist produs la Londra a avut loc în data de 3 iunie. Atunci trei teroriști au intrat cu o camionetă în mulţime, apoi au înjunghiat mai mulţi trecători şi clienţi ai unui restaurant. Opt oameni au murit și 48 au fost răniți, în urma atacului.

Lasă un comentariu