Atacat în plină stradă! Preotul din satul Iargara ar fi fost bătut de un necunoscut

Embed:

Părintele Valeriu Pistrui din oraşul Iargara, raionul Leova, a fost atacat, din nou, în stradă de o persoană necunoscută. Preotul susţine că a început să fie persecutat de primarul oraşului, care a fost ales pe listele formaţiunii Partidul Nostru, condusă de fugarul Renato Usatîi, după ce ar fi refuzat să semneze nişte acte, care ar confirma faptul că Fundaţia lui Usatîi a donat bisericii din localitate bani şi materiale de construcţie.

Poliţia a anunţat că l-a audiat pe edil, dar și pe reprezentantul formațiunii ”Partidul Nostru” din localitate. Ambii au statut de bănuit în acest caz.

"Am fost lovit de o persoană necunoscută, în regiunea capului. La care am căzut în genunchi. Căzând m-am lovit de poarta automobilului şi am fost lovit încă şi în faţă", a spus preotul, oraşul Iargara, Leova, Valeriu Pistrui. 

Slujitorul Domnului a fost descoperit de soţia sa, care a alertat imediat poliţia şi a chemat o ambulanţă.

"Mă apropii și l-am întrebat ce s-a întâmplat. Dar el numai ofta, of, of, of. Mi-am dat seama că a fost lovit", a zis soţia părintelui Valeriu, Valentina Pistrui. 

Poliţia susţine că preotul a fost ameninţat înainte să fie atacat. 

"Inspectoratul de poliție Leova în comun cu procuratura au pornit o cauză penală pe tentativă de omor. Se examinează. Este cunoscut faptul că nu demult persoana respectivă, care a fost lovită cu acest obiect dur în cap a fost amenințată de primarul localității și încă careva persoane din spusele victimei", a menționat şeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc.

Şi locuitorii din Iargara spun că preotul ar fi fost terorizat.

Primarul oraşului Iargara neagă, însă, implicarea sa în acest scandal.

"Este un caz ieşit din comun nu pot să vă spun concret care este situaţia reală, nu cunosc nici eu detalii ce se întâmplă. Rămâne doar organele de drept să îşi facă misiunea cu din punct de vedere legal şi să depisteze cine a fost, cine a organizat", a afirmat primarul oraşului Iargara, Eugeniu Mutaf.

În noiembrie anul trecut, în ziua în care Iargara a sărbătorit hramul localităţii, reprezentanţii fundaţiei lui Renato Usatîi au anunţat public că oferă 100 de mii de lei pentru reparaţia bisericii din oraş.

Preotul şi localnicii afirmă, însă, că, până în prezent, lăcaşul nu a primit niciun ban.

Lasă un comentariu