Atenţie la virusul cocsackie!

Vezicule şi ulceraţii la gură, febră, dureri de gât, oboseală, scăderea apetitului. Vorbim de infecţia cu virus Coxsackie, care ia amploare în sezonul estival. Tot mai mulţi părinţi se confruntă cu acest enetovirus în vacanţele de peste hotare. Virusul Coxsackie este împărţit în două grupe: A şi B. Iar împreună, formează 29 de serotipuri diferite.

Virusul Coxsackie A16, este întâlnit cel mai mult în perioada caldă a anului. Cele mai frecvente semne şi simptome ale infecţiei virale cu Coxsackie sunt: febra, durerile de gât, stare de rău, scăderea apetitului.

Perioada de incubaţie este de 1-2 zile. Bolnavul este contagios cu aproximativ o săptămână înainte de debut şi până la câteva săptămâni după dispariţia simptomelor.

În cazul în care copilul este infectat cu Coxackie 16, boala gură-mână-picior, e bine să oferim copiilor lichide reci şi nicidecum calde sau fierbinţi.

Mare atenţie în momentul când febra este însoţită de cefalee cu intensitate peste medie.

Riscul de îmbolnăvire creşte în spaţiile cu apă, acolo unde sunt jucării comune şi e aglomeraţie de minori. De aceea mergeţi peste hotare având asigurarea medicală pentru toată familia.

Multă sănătate.

Lasă un comentariu